sábado, 1 de enero de 2011

BENVINGUDA

Aquest és el projecte comú de dues dones unides per l'entusiasme de viure la vida en la seva dansa cósmica d'etern aprenentatge. Ens va unir la Biodansa i va ser en la formació com a facilitadores del sistema que es varen crear els vincles de respecte, afecte i compromís de viure amb total coherència existencial i al servei de la vida.

Recordo la dansa que ens varen proposar: haviem d'escollir una persona per confiar-li en nostre somni més íntim, el més profund, el que ens agradaria realitzar en la vida i convidar-la a que ens ajudes a expresar-lo amb una dansa on la presència de l'altre ens impulsava a la realització. Aline i jo ens varem escollir sense cap dubte.

Amb paraules diferents i expressions diverses varem dansar els nostres propòsits mentre la mirada de l'altre, la seva presència i la confiança depositada amb tu, t'impulsava a expressar i alliberar tot el potencial de la realització. Quasi tres anys després, Aline i jo estem juntes amb la il·lusió i el coratge d'aportar al món de l'educació una visió més ample i profunda de la vida, fonamentada amb el principi biocèntric per tal d'acompanyar i nodrir a  educadors, professors, mestres i tot el personal docent en aquest procés de canvi de paradigma que estem vivint.

El sistema educatiu vigent ha deixat de funcionar en aquesta etapa de l'evolució de la vida en la que els avenços tecnològics i la societat de la informació no tenen cap mena de futur sense la integració de la vivència en les aules per redescobrir que estem vius i que formen part viva i integrada en la pròpia existència terrenal i còsmica. Reeditar conceptes que han estat relegats a l'oblit per tal de "disciplinar" a les masses en la cultura de la necessitat, que ens fa viure des de la carència.

En les aules de les nostres escoles, universitats, instituts, centres educatius en general, necessitem sentir què és humanitat, quin sentit té i quina missió. Es fa urgent implementar un sentit crític i social fonamentat en els valors de la solidaritat, la convivència comunitària, la justicia social i l'amor. Això només és possible des de la vivència que ens connecta a la vida com a éssers creadors i creatius, capacitats per assumir la responsabilitat de contribuir a l'evolució i generació de vida en cada acte i pensament de la nostra existència.

Necessitem professors i mestres, directors de centres educatius, catedràtics i docents que generin l'espai adient en les aules i els centres educatius per potenciar tots els potencials genètics de les persones per que cadascuna pugui fer sonar la seva pròpia melodia i no la que està establerta per una institució, règim polític i econòmic, que prima els valors competitius d'explotació de la vida. Restaurar els valors de la vivència comunitària que possibilita l'autogestió i la cocreació d'una xarxa solidaria nodrida per la unió en la diversitat, on tothom és pel dret d'existir.

Així doncs, l'Aline i jo la Teresa, us donem la benvinguda en aquest espai de co-creació on tu, jo, ella, ell, nosaltres, vosaltres i ells som importants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario